Psikolog Ankara
Sağlıklı bir zihin için her zaman çalışan savunma mekanizmalarımız zaman zaman aksayabilir ve biz de bazı psikiyatrik hastalıklar yaşayabiliriz. Grip olmak kadar doğal karşılanması gereken psikiyatrik rahatsızlıklar başkasına zarar vermediği sürece sosyal yaşamdan ayrı kalmaya gerek kalmadan çözülebilir. Ancak, psikolojik bir takım rahatsızlıklarımızın olduğunu kendimize itiraf etmek kimisi için utanç kaynağı olabilmektedir. Ancak fiziksel bir hastalık kadar doğal olan bu durumda uzmandan yardım alarak kısa sürede bu problemlerimizi çözebiliriz. Aksi halde basit çözülebilen tüm sorunlarımız giderek büyüyebilir ve içinden çıkamadığımız kısır döngülere dönüşebilir. Hâlbuki uzmandan bir destek almamız bu sorunları ilerlemeden çözmemizi ve hayatı daha kaliteli yaşamamızı sağlayabilir. Psikolog Ankara alanında Bir psikiyatrist ve terapist olarak görev yapan Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel ilaçlı veya ilaçsız tedaviler konusunda sizlere tüm deneyimleriyle hizmet vermektedir. Ankara psikologlar sayfalarında da sizlerin sorularını yanıtlayan Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel pskiyatri Ankara merkezinde şizofrenden panik atağa, depresyondan yeme bozukluğuna kadar tüm tedavileri logoterapiyle ve neurofeedback gibi farklı terapilerle desteklemektedir. Bu yazımızda ise ankara psikiyatri alanında hizmet veren Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel’in yaptığı terapi ve tedaviler hakkında bilgi alabilecek ve Ankara psikolog ücretleri hakkında da genel bilgiye sahip olabileceksiniz.
Psikolojik Hastalık Ne Demektir?
Sağlıklı olan bedende fizyolojik olarak değil ruhsal olarak görülen bozukluklara psikolojik hastalık denmektedir. Hastalık kavramı daha çok fiziksel belirtilerle açıklanabilen bir kavram olsa da ruhsal bozukluklar da hastalık olarak kabul edilebilmektedir.
Klinik açıdan davranış veya düşünceler değerlendirildiğinde normal bireyin aksine saptamaların varlığı bize psikolojik rahatsızlıkları işaret eder. Davranışsal ya da duygusal olabilen bu rahatsızlıkların farklı belirtileri ve ortaya çıkış dönemleri vardır. Psikolojik hastalıklarla ilgilenen psikologlar ve psikiyatristler geçmiş yıllardan beri süregelen araştırmalar sonucu ortaya atılan kuram ve yaklaşımlardan faydalanarak teşhis yapar ve tanı koyar. Konan tanıya göre ise en uygun tedavi yöntemi seçilerek birey yeniden sosyal ortama entegre edilmeye çalışılır.
Toplumun yarısından fazla bir aralığı ise hayatı boyunca en az bir kere psikolojik rahatsızlık geçirdiği iddia edilmektedir. Kimi bu hastalıklar farkına varmayıp kendiliğinden geçebilen kimi ise artarak devam eden hastalıklar dâhil olup tedavi edilmesi gereken psikolojik rahatsızlıklar kategorisine girer.
Ankara Psikolog veya Psikiyatri Deli Doktoru Değildir!
Halk arasında problemleri dışarıdan fark edilebilen bireylere bir psikoloğa ya da psikiyatri uzmanına görünmesi önerildiğine “ ben deli değilim” cevabı alınır. Elbette birçoğunuz psikoloğun ya da psikiyatristin deli doktoru olmadığını biliyor ancak genel olarak bireyler kendisine “deli” damgası yapıştırılması korkusuyla bu alanlara başvuruda gecikebiliyor. Fiziksel bir rahatsızlık kadar olağan olan psikolojik rahatsızlıklarınız belki bir ilaçla belki de kısa süreli terapilerle çözülebilecektir. Kanser hastalığının teşhisinde geç kalmanız kadar önemli olması gereken psikolojik hastalıklarınız belki sizi öldürmeyebilir ama emin olun ki süründürebilir. Felaket tellallığı yapmak olarak düşünmemeli, durumun gerçekçi sınırlarını anlamak için bu cümleleri kurduğumuzu bilmelisiniz. Ne probleminiz olursa olsun çözülmeyecek tek problem ölümdür. Pskiyatrist yâda psikolog sizin kim olduğunuz, ne olduğunuz ya da sosyal kimliğinizle ilgilenmez sadece sizin probleminizle ilgilenir ve bilgilerinizi gizli tutar. Bu konuda 3. Şahıslara bilgi verilme korkunuzu da bir kenara atabilir güvenle size en yakın psikolog veya psikiyatri servislerine başvuruda bulunabilirsiniz.
Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel’in Yaptığı Tedavi ve Terapiler
Ankara psikiyatri merkezinde psikiyatrist olarak görev yapan Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel’in tedavisini yapmış olduğu hastalıklar aşağıda sıralanmıştır. Tedavilerinde sıklıkla terapi yöntemlerine başvuran Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel ilaçlı tedavileri de uygulamaktadır. Psikolog Ankara alanında da sizler için psikolog kadrosuyla hizmet veren Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel muayenehanesi ile tüm yaşantınızı etkileyen tutum veya düşüncelerinizin farkına varıp çözüm yolları aramanıza katkı sağlayabilecektir.
Hastalıklar Listesi
- Şizofreni
- Panik atak
- Kompulsif bozukluk
- Öfke kontrolü bozukluğu
- Alkol ve madde kullanımı bozukluğu
- Yeme bozuklukları
- Dikkat eksikliği
- Bipolar bozukluklar (Manik depresif )
- Alzheimer ve bunamalar
- Agorafobi,
- Sosyal fobiler,
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Uyku bozuklukları
- Kişilik bozuklukları
- Çocuklarda görülen ruhsal bozukluklar
- Nörobilişsel bozukluklar gibi sayısız psikiyatrik rahatsızlıklar farklı tedavi yöntemleri ve terapilerle çözümlenebilmektedir.
Tedaviler & Terapiler
- Neurofeedback Tedavisi
- Logoterapi
- Psikodinamik yaklaşımlı terapiler
- Dinamik Yönelimli Psikoterapiler
- Psikofarmakolojik Tedavi
- Bilişsel Davranışçı Terapiler
- Psikodinamik Yönelimli Psikoterapiler
- Hipnoz Terapi
- Evlilik ve İlişki Terapisi
Psikiyatri Ankara Merkezinde Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel Psikolojik Hastalıkların Tanısını Nasıl Koyar?
Tahmin edeceğiniz üzere psikolojik rahatsızlıkları incelemek ve tanı koymak normal yani fizyolojik hastalıkları incelemek ve tanı koymaktan çok daha zorludur. Çünkü, hekimler teşhis koymak için birçok cihazdan ve tahlilden faydalanır ve bu cihaz veya tahlilden çıkan verilerin doğruluk oranı çok yüksektir. Ancak psikiyatri alanında bu ne yazık ki mümkün değildir. Nöropsikiyatri alanında gelişmeler sayesinde bugün çok daha fazla psikolojik rahatsızlığın tanısını rahatça koyabiliyor ve tedavisine başlayabiliyoruz. Tıp modelinin kullanıldığı psikiyatri alanında hastalığın teşhisi ilk olarak dinlemekle başlar. Hastanın şikâyetlerini dinleyen uzman hastalığın diğer belirtilerini gözlemleyerek tanı koymaya çalışır.
Net bir tanı koymak içinse kişinin terapi alması sağlanabilir ve bu terapi esnasında dışa vurumlar terapistler tarafından değerlendirilerek hastalığın varlığı yada yokluğu tartışılabilir.
Psikolojik Değerlendirme Aşamaları
Görüşme aşaması: Uzmanın teşhisi yapabilmesi için ilk adım hastanın görüşmeyi kabul etmesi ve gelmesidir. Hastanın hem şikâyetleri dinlenir hem de diğer ibareler gözlemlenir.
Teşhis mülâkatları: Psikososyal sonuçları rapor eden uzmanlar için teşhis mülakatları çok önemlidir. Sabit standart soruların yer aldığı kitapçıklar ya da kâğıtlar danışanlar tarafından doldurulur ve raporlanır.
Psikometrik testler: Hastaları daha detaylı inceleyen psikometrik testlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadar çeşitli. Hastaların sorulara cevap vermeleri istenir ve bu cevaplar şikâyetlere göre uzmanlarca değerlendirilir.
Psikolog Ankara Fiyatları 2024 Ücretleri Ortalama Ne Kadar?
Sağlık bakanlığına bağlı olan merkezler gibi özel klinikler de de ücretler farklılık göstermektedir. Ankara psikiyatri merkezimizi arayarak ücret bilgilerine detaylı olarak sahip olabilir ve dilerseniz randevunuzu kolaylıkla alabilirsiniz.